Hengelen in Dilsen-Stokkem

  

 

Dilsen-Stokkem heeft verschillende visgebieden. De regels voor het vissen in deze gebieden werden vastgelegd in het ‘politiereglement voor het vissen in Dilsen-Stokkem’ van 6 juli 2020.

Dit reglement bevat de regels die van toepassing zijn in de gebieden:
1. Negenoord (eigendom Limburgs Landschap) & Oude Maas Stokkem (eigendom stad Dilsen-Stokkem)
2. Bichterweerd (eigendom Natuurpunt)
3. Meerheuvel (eigendom Watergroep)
4. de Schaapskuil (eigendom Stad Dilsen-Stokkem en Natuurpunt) & Oude Maas Dilsen (eigendom Stad Dilsen-Stokkem)
5. de Broeken (eigendom Stad Dilsen-Stokkem)

Folder downloaden

Aanvraag gemeentelijke vispas + info over visplaatsen

Naast de vergunning van de Vlaamse overheid heb je een stedelijke vispas nodig. Een kopie van jouw visvergunning van de Vlaamse Overheid + contactgegevens (naam, voornaam, email-adres en telefoonnummer) volstaan om dit gratis pasje aan te vragen aan het infoloket van toerisme. Je kan de vispas ook digitaal aanvragen door je visvergunning van de Vlaamse Overheid in te scannen (contactegevens van jouw telefoonnummer nog te vermelden, de overige gegevens staan reeds op de visvergunning van de de Vlaamse Overheid) en te versturen naar onderstaande link. De stedelijke vispas wordt dan vervolgens digitaal verzonden. U dient wel rekening te houden met een duur van maximaal 7 dagen vooraleer dit pasje wordt verstuurd door soms drukke wachtijden. Let op! De vispas dien je wel zelf digitaal of in printversie te bewaren indien je de vispas digitaal aanvraagt! Via de toeristische dienst kan je ook uitgebreide info bekomen betreft de visplaatsen in Dilsen-Stokkem, ook via onderstaande link of aan het infoloket van de dienst toerisme.

Alle info en aanvragen kunnen aangevraagd worden via hengelen@dilsen-stokkem.be

Via deze link kan je de volledige ‘visserijreglementering op openbare wateren’ van Dilsen-Stokkem raadplegen:

http://www.dilsen-stokkem.be/hengelsport

Belangrijke richtlijnen COVID 19-maatregelen

Om alles in goede (corona)banen te kunnen leiden en alle geldende covid-19 maatregelen te kunnen respecteren, vragen we uw medewerking voor het volgende:

AANMELDEN en INFO

 • LET OP MONDMASKER VERPLICHT (voor u en onze veiligheid) bij de volgende zaken:
  • Aanmelden aan het toeristisch onthaal (bureelunit, gelegen op de parking van Maascentrum De Wissen)
  • Aanmelden bij voorkeur max. 1 persoon tegelijk aan de receptie, andere personen wachten bij voorkeur op een nabijgelegen locatie.
  • Bij het gebruik van publieke toiletten in een openbare ruimte is een mondmasker verplicht.
 • Respecteer de ter plaatste aangegeven maatregelen en richtlijnen van het personeel.

 

Aanvraag dagpas Meerheuvel

Een dagpas voor het visgebied Meerheuvel kost €30 per dag. Deze pas kan momenteel enkel digitaal aangevraagd worden via meerheuvelvv@gmail.com.

Lees meer: https://meerheuvel.webnode.be/

LET OP! Dienstmededeling betreft vissen in het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd

De waterrecreatie (fluisterboten, kampeervlotten en vissen) zal vanaf woensdag 18/08/2021 terug opengesteld worden. Vanaf deze datum (woensdag 18/08/21) kan je terug reserveren voor de fluisterboten en de kampeervlotten!
Momenteel blijft de waterrecreatie op de Oude Maas nog gesloten, owv bepaalde opruimingswerken en veiligheidsredenen.

Het vissen in de plassen Negenoord-Oost en Negenoord-West is opnieuw toegestaan. Vissen op de Oude Maas is terug toegestaan vanaf woensdag 18/08/2021.

Fluisterboten/logeren op een kampeervlot/vissen op de Oude Maas: vaarinstructies betreft de veiligheid van de waterrecreant:
(Momenteel zijn er veel afhangende bomen en bomen in en op het water van de Oude Maas door de beverpopulatie wat een potentieel gevaar kan zijn indien de waterrecreant vaart op de verboden aangeduide gebieden, gelieve hierbij rekening te houden!)

 • De waterrecreant moet in het midden van het water varen, niet langs de kanten van het water of onder de bomen varen!
 • Vissen onder de bomen is verboden aan de linkerzijde van de Oude Maas De visser mag niet vissen op de locaties waarbij.
 • Bij vertrek dient de waterrecreant te varen langs de rechterzijde van de gele ankerboeien indien de waterrecreant richting Kerkeweerd vaart.
 • Bij terugkeer dient de waterrecreant te varen langs de linkerzijde van de gele ankerboeien indien de waterrecreant richting de steiger van de fluisterboten vaart.
 • Gelieve afstand te houden van de gele ankerboeien om niet verstrikt te raken met de motor van uw boot en het touw van de ankerboei!   
 • (zie plattegrond onderstaande afbeelding: LEGENDA: Ankerboeien  =   geel cirkeltje , rode pijl = verboden locatie waar niet gevaren mag worden!!)

Meer info over visplaatsen/visvergunningen:
hengelen@dilsen-stokkem.be