Visitor Center De Wissen

Op zaterdag 3 september opent het vernieuwde Visitor Center De Wissen haar deuren. Dat wordt gevierd met een gezellige dag vol gratis activiteiten voor jong en oud!

PROGRAMMA

Doorlopend van 10 uur tot 16 uur:
- Ontdek het nieuwe Visitor Center De Wissen
- Vaar mee met de gratis fluisterbootjes op de Oude Maas
- Bezoek de expositie van Nicolas van Overmeeren
- Bekijk de beverfilm
- Volg workshops en demo's in de educatieve tuin (o.a. keien schilderen, mezenbollenhouders vlechten, wanden weven)
- Ontdek alle geheimen van natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd
- Geniet bij Brasserie De Wissen en de foodtrucks
- Volg gegidste wandeltochten met verschillende thema's:
• 10u: Stenenwandeling
• 11u: Maasverkenners op stap in Boyen
• 11u: Entomobiel: verken de insectenwereld (voor kinderen)
• 12u: Wandeling in het historisch stadje Stokkem
• 14u: Kruidenwandeling: de kracht en de pracht van de Maasvallei
• 14u: Wandeling in het historisch stadje Stokkem
• 15u: Maasverkenners op stap In Boyen
• 16u: Entomobiel: verken de insectenwereld (voor kinderen)
• 19u: Schemerwandeling in Negenoord

VISITOR CENTER DE WISSEN

Het nieuwe gebouw ligt net voor het bestaande gebouw De Wissen, vlak aan de dijk. Het is een ware eye-catcher die op het fietsroutenetwerk van veraf zichtbaar is en de mensen naar dit uitzonderlijke gebied aantrekt. Vanuit deze hoofdtoegangspoort kan je kennis maken met het vlakbij gelegen natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd, het toeristisch aanbod in de stad én in ruimere omgeving van het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei (van Kessenich tot Maastricht).

TOERISTISCH ONTHAAL

Op het gelijkvloers zal het nieuwe bezoekerscentrum o.a. functioneren als bezoekers- centrum van de toeristische dienst van de stad Dilsen-Stokkem. Je vindt er alle info kunnen over de recreatiemogelijkheden in Dilsen-Stokkem.

EXPO

Op de eerste verdieping van het Visitor Center neemt een unieke en moderne expo de bezoekers mee in het verhaal van de Maas, de wilde rivier die elf gemeenten in Belgisch-en Nederlands-Limburg verbindt.

UITKIJKPLATFORM

Op de hoogste etage kan je genieten van een uitkijkplatform met een panoramisch zicht op het natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd. De Wissen is de ideale plek voor een dag vol toffe activiteiten in natuur en omgeving. Maar je kunt hier ook heel wat bijleren. Natuur, klimaat en duurzame ontwikkeling zijn brandend actuele thema’s die vaak een extra woordje uitleg vragen. Ook hiervoor ben je aan De Wissen aan het juiste adres. De Wissen past perfect in een boeiende dagtrip naar Dilsen-Stokkem!

PARTNERS

Voor het vernieuwde bezoekerscentrum De Wissen slaan verschillende partners de handen in elkaar:
Limburgs Landschap vzw: is eigenaar of beheerder van een viertal natuurgebieden in het RivierPark Maasvallei. Negenoord- Kerkeweerd is er één van. Ze zorgen voor het beheer, behoud en verbetering van ca. 500 ha natuur. Daarbij worden ze geholpen door een kudde gallowayrunderen en konikpaarden. Toerisme Dilsen-Stokkem: het nieuwe bezoekerscentrum zal o.a. functioneren als bezoekerscentrum van de toeristische dienst van de stad Dilsen-Stokkem. Je zal er alle info kunnen vinden over recreatiemogelijkheden in de gemeente. Provinciaal Natuurcentrum: zet zich in voor een natuurrijke en duurzame provincie. Scholen kunnen er terecht voor een uitgebreid natuur- en milieueducatief aanbod. Hier in De Wissen begeleiden educatieve gidsen leerlingen van het basis en secundair onderwijs op een speelse, ervaringsgerichte tocht in het nabijgelegen natuurgebied. RivierPark Maasvallei: Natuurgebied Negenoord-Kerkeweerd maakt deel uit van het ruimere landschapspark ‘RivierPark Maasvallei’ langs beide oevers van de Maas. Het strekt zich uit van Kessenich/Thorn in het noorden tot Smeermaas/Maastricht in het zuiden. Het nieuwe bezoekerscentrum zal dus ook functioneren als ‘toegangspoort’ tot het grensoverschrijdende RivierPark Maasvallei.

Meer info

Wens je meer info over het natuurgebied,  het educatieve aanbod in het gebied of recreatieve mogelijkheden in de omgeving:
Toerisme Dilsen-Stokkem
T.: +32 89 75 21 71
E: toerisme@dilsen-stokkem.be
Negenoordlaan 2,
3650 Dilsen-Stokkem
www.dewissen.be

 

Download flyer