Waar de Maas floreert

De Maas is de levensader van het RivierPark Maasvallei. De grillige rivier boetseert een gevarieerd landschap met een warrig netwerk van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen en grindbanken. Ze is de bron voor een unieke fauna en flora. Talloze watervogels, vlinders, libellen, wilde bijen, bijzondere bloemen en kruiden vinden hier hun plekje. Zelfs de bever bouwt er opnieuw zijn burchten. Door een nieuwe aanpak van hoogwater- 
beveiliging van de Maasdorpen ontstaan er nieuwe kansen voor wilde natuur. Daarbij zorgen de Gallowayrunderen en Konikpaarden voor een variatie in deze nieuwe landschappen. 

 

Deze unieke riviernatuur kan je zelf ontdekken langs beide oevers van de Maas. Het RivierPark maakt ook deel uit van het goed omsloten grensoverschrijdend fietsroutenetwerk van Limburg. Een avontuurlijke tocht beleef je vanop het water met een kajak, raft of fluisterboot.

Op pad met een 
Maasverkenner

Wil je meer weten over het RivierPark Maasvallei?

Reserveer dan een wandeling met één van de Maasverkenners. Dit team laat je kennismaken met de unieke fauna en flora en voeren je mee langs bijzondere plekjes en schilderachtige landschappen.

Meer info

www.rivierparkmaasvallei.eu