Waar de maas floreert

De Maas is de levensader van het Rivier-Park Maasvallei. De grillige rivier boetseert een gevarieerd landschap met een warrig netwerk van oude rivierarmen, oeverwallen, stroomgeulen, grindbanken.
Ze is de bron voor een unieke fauna en flora. Talloze watervogels, vlinders, libellen en wilde bijen en bijzondere bloemen en kruiden vinden hier hun plekje. Zelfs de bever bouwt er opnieuw zijn burchten. 
 

Door een nieuwe aanpak van hoogwaterbeveiliging van de Maasdorpen ontstaan er hier nieuwe kansen voor wilde natuur. Daarbij zorgen de Gallowayrunderen en konikpaarden voor een variatie in deze nieuwe landschappen. Deze unieke riviernatuur kan je zelf al struinend ontdekken of met een handige wandelkaart.
Het RivierPark maakt ook deel uit van het goed omsloten fietsroutenetwerk van Limburg en is grensoverschrijdend. Een avontuurlijkere tocht beleef je vanop het water met de kajak, raft of stilsloepen.

Op pad met een 
Maasverkenner

Wil je meer weten over het Rivierpark Maasvallei, de kracht van de Maas en zijn bewoners?

Reserveer dan een wandeling met één van de Maasverkenners. Dit team laat je kennismaken met de unieke fauna en flora en voeren je mee langs bijzondere plekjes en schilderachtige landschappen.

Meer info

www.rivierparkmaasvallei.eu of telefonisch reserveren
T + 31 475 33 02 89