Maascentrum en Vlechtmuseum

Maascentrum De Wissen

Het Maascentrum De Wissen is hét ideale vertrekpunt om het Maasland te ontdekken: toeristische informatie, tentoonstellingen, film, vlechtwerkmuseum, hotel, kampeervlotten, brasserie (restaurant), wandelroutes, verhuur van fietsen, fluisterboten, …

Maascentrum De Wissen – Startplaats om de Maasvallei te verkennen

Het is een fantastisch gebied om met de fiets, met een bootje of te voet op verkenning te gaan. Ontdek de verscheidenheid en schoonheid van deze streek! Voor toeristische informatie kan je bij ons terecht: brochures, folders, kaarten, wandelroutes, fietsroutenetwerk, logiesmogelijkheden, evenementen, … In De Wissen vinden zowel individuele bezoekers, families, groepen als schoolklassen hun gading.

Onze tentoonstellingen en een prachtige Maasfilm zijn ideaal als eerste kennismaking van de Maasvallei. In Limburg vormt deze rivier over 42 km de grillige grens tussen Vlaanderen en Nederland.

Vlechtwerkmuseum

In het vlechtwerkmuseum tonen we hoe Stokkem ooit het kloppende hart was van een bijna uitgestorven ambacht: vlechten met wilgentwijgen of … wissen. Vlechtwerk uit binnen- en buitenland kan je hier komen bewonderen.

In het gezellige restaurant met ruim terras proef je een lekker streekbier en geniet je van een hartige lunch of van een lekker diner. Wie hier wil overnachten kan terecht in enkele verzorgde hotelkamers. En als je meer avontuurlijk bent aangelegd, kun je ook overnachten op een heus kampeervlot.

Je kunt bij ons een fiets huren, een fluisterboot reserveren of te voet op verkenning gaan. De wandelaar kan kiezen uit een ruim aanbod van wandelroutes langs oude grindmeren, door de rustige groenen Maasvallei of langs de rivier.

Wilde bijen en honingbijen

Tentoonstelling honingbijen en wilde bijen

In het Maascentrum De Wissen in Dilsen-Stokkem loopt nog tot eind oktober 2017 een tentoonstelling rond honingbijen e...n wilde bijen. Het Provinciaal Natuurcentrum zette mee de schouders onder dit initiatief. Het resultaat is een informatief, speels en interactief verhaal. Scholen, gezinnen en bijenliefhebbers zijn welkom.

Grote publiek

Alles is bewust laagdrempelig, interactief en speels gehouden. Er zijn mooie informatieve en kleurrijke posters en verschillende spelletjes uitgewerkt.
De Wissen is ook ideaal gelegen om er op uit te trekken en de bijen in de vrije natuur te ontdekken.