educatie de wissen

Educatie

Onze permanentie tentoonstelling geeft een boeiend beeld van de Maas, de rivier die van deze regio een onverwachte ontdekking maakt. Je vindt er een interactieve rondleiding over de Maas en je kan hier een prachtige film over het Maasland bekijken.

Het Provinciaal Natuurcentrum ontwikkelt zelf educatieve projecten in de provinciale natuurcentra. Bij de projecten zorgt het PNC steeds voor een educatieve gids die de groep op een aangename manier begeleidt.

Aanbod:

 1. Geleid bezoek met zoekopdrachten en vlechtatelier.

  Voor de 2° en 3° graad van de basisschool en voor de 1° graad van de middelbare school verzorgen we samen met het Provinciaal Natuurcentrum geleide bezoeken in ons centrum met opdrachten in werkboekjes. De bezoek wordt, indien gewenst, aangevuld met een vlechtatelier. De begeleiding gebeurt door een ervaren vlechter.
  Duur: halve schooldag.
  Dit programma is eventueel aan te vullen met een fluistertocht.
  Meer info vind je op:  website pnc en op klik hier

 2. Vijverstudie of veldwerk.

  We bieden ook buitenactiviteiten aan: natuurwandeling, veld- en vijverbiotoopstudie met aanvullend een chemische wateranalyse. Alle activiteiten gebeuren onder begeleiding van een gids in het natuurgebied of in de tuin van De Wissen.
  We hebben activiteiten voor alle graden van het middelbaar onderwijs en voor de derde graad van het basisonderwijs.
  Duur: halve schooldag
  Periode: 15 april tot 31 oktober, max. 25 lln/groep
  Meer info vind je op:  Klik hier

 3. Zintuigenwandeling.

  ‘Geniet met al je zintuigen van de Limburgse natuur’.
  Deze wandeling werd specifiek ontwikkeld om kleuters, leerlingen van het LO, BLO, maar ook om jongeren van het BuSO, type 1, 2, 6 en 7 de mogelijkheid te geven te genieten van de natuur.
  Alle zintuigen worden tijdens deze wandeling geactiveerd door middel van leuke activiteiten of opdrachtjes. De lengte, duur en inhoud van de wandeling wordt in overleg afgesproken naargelang de mogelijkheden van de groep. Eigen begeleiders van de kinderen stappen altijd mee.
  Aantal deelnemers: max. 25 leerlingen per groep, € 25 per groep
  Periode: 15 april tot 31 oktober
  Meer info vind je op: klik hier