Rivierpark Maasvallei

De Maas, een indrukwekkende regenrivier, boetseerde door de eeuwen heen een veelzijdig en boeiend landschap. Er ontstond een wirwar van oude stroomgeulen, afgesneden meanders, dijken en uiterwaarden. Hoge en lage waterstanden brachten een grote diversiteit mee. Grind, zand en klei vormen de basis voor een typische fauna en flora.

Het RivierPark Maasvallei kan ook niet los worden gezien van zijn rijke geschiedenis. Historische steden en markante dorpen getuigen van een verleden vervlochten met de Maas. De Maasvallei was immers onder andere als handelsverbinding van oudsher van groot strategisch belang. Enkele bewaarde kasteeldomeinen getuigen daarvan.

Op pad met een MaasVerkenner!

Wil je meer weten over het RivierPark Maasvallei, de kracht van de Maas en zijn bewoners? Dan kan je een wandeling boeken met één Van de MaasVerkenners. Een team van enthousiaste MaasVerkenners staat klaar om je mee te voeren langs bijzondere plekje en schilderachtige landschappen. Onderweg laten ze je kennis maken met de unieke fauna en flora, typisch voor het rivierlandschap.
Iedere excursie duurt 2 tot 3 uur. Starten doe je in een van de vijf charmante Maasdorpjes.

Voor meer info en reservaties zie: www.rlkm.be of www.rivierparkmaasvallei.eu