Beleef en ontdek

Dilsen-Stokkem is een landelijke stad centraal gelegen in het Maasland. Deze stad ligt niet alleen op de grens van Nederland en België, maar ook in de overgangszone tussen de lage, vruchtbare Maasvlakte en het zanderige, stilaan steil opklimmende Kempens plateau. Groen is ongetwijfeld de allesoverheersende kleur in deze streek!

Dilsen-Stokkem heeft van de natuur een serieuze streep voor gekregen. Die streep heet Maas, en die rivier heeft haar boorden tot een unieke biotoop geboetseerd. Kom bijvoorbeeld eens kijken in het RivierPark Maasvallei, een prachtig stukje natuur om te bewonderen. Maar vergeet niet dat Dilsen-Stokkem ook weg van de rivier genoeg groen te bieden heeft, zoals de grote hap bossen die deel uitmaken van het Nationaal Park Hoge Kempen of de natuurgebieden Negenoord-Kerkeweerd aan de Oude Maas, De Broeken in Elen of de Oude Kanaalarm te Lanklaar.

Zo’n grote portie natuur leent zich uitstekend om te wandelen en te fietsen tot over de grens. Ook het water heeft zijn beweging: Dilsen-Stokkem is een paradijs voor kajakkers! En je hoeft niet op het water te zitten om er plezier aan te beleven. Ook hengelaars komen bij ons méér dan aan hun trekken.

Geen natuur zonder cultuur! Een mooie combinatie van de twee vind je in het Maascentrum De Wissen, want zonder wissen geen körvers, zonder Maas geen landschap en zonder verleden geen heden.