Smokkelmarkt

9 zalige zondagen met een markt als geen andere

Smokkelmarkt Stokkem: aanbod, animatie én volop sfeer!

Na 15 edities is de Smokkelmarkt in Dilsen-Stokkem een stevig begrip geworden in het Maasland en ver daarbuiten met alles wat je op een ‘gewone’ markt vindt plus een mooi aanbod typische streekgerechten uit de beide Limburgen. En voor de 16de editie trekt Toerisme Dilsen-Stokkem àlle registers open. Goed voor 9 heerlijke zondagen in juli en augustus!

Na een jaartje ‘zonder’ is de Smokkelmarkt in 2021 helemààl terug. Rondslenteren en genieten van al het lekkers wat de beide Limburgen te bieden hebben, het mag weer. Zonder zorgen want alle coronarichtlijnen worden strikt gevolgd.

Pittoresk

Het pittoreske stadscentrum van Stokkem is een prima locatie voor wat een zalig zomers evenement is: “We trachten ons te focussen op streekproducten die typisch zijn voor Belgisch- en Nederlands Limburg”, vertelt ons Koen Sleypen, schepen van Toerisme Dilsen-Stokkem, “perfect voor wat gezellig rondkuieren en natuurlijk ook een terrasje bij de horeca.” Het ideale recept dus voor een absoluut vakantiegevoel en je portemonnee voelt er niks van want hier vind je kwaliteitsproducten aan de laagste prijs!

 

100 % coronaveilig

Alle coronamaatregelen worden netjes gevolgd.

Op de terrassen van de plaatselijke horeca kan je op en top genieten!

 

Animatie

En er wordt voor heel wat aangename randanimatie gezorgd: “Daar zit letterlijk muziek bij maar ook heel leuke kinderactiviteiten. Heel wat acts verplaatsen zich ook over de markt. Op 4 juli, de openingszondag, doen we daar nog een schepje bovenop met een oldtimer-happening.

Rommelmarkt

Het houdt niet op: op 8 augustus is de Smokkelmarkt compleet met een heuse volksambachtenmarkt waar je onder meer klompenmakers, kantklossers en natuurlijk ook rietvlechters bezig ziet. Zondag 15 augustus is nog zo’n topdag want dan is er ook nog een Rommelmarkt.

 

“Kuieren, rondneuzen en een drankje op een terras: dit is vakantie!”

 

 

Praktisch!

 • Stadscentrum Stokkem
 • Elke zondag in juli en augustus …
 • … van 9 tot 14 uur …
 • … met amusante animatie (muzikaal straattheater, ludieke bandjes, kinderanimatie, steltenacts...)

Hoofdprogrammatie 2021

 • 4 juli: Oldtimerhappening + opening "Bloemenactie voor een bloemrijk Stokkem"
 • 25 juli: Goosebumps: Een unieke ganzenfanfare met muzikale omlijsting (Normaliter zou deze act gepland zijn op zondag 18 juli maar is verplaatst door externe omstandigheden vanuit deze organisatie!)
 • 8 augustus: Volksambachtenmarkt: Diverse "Oude Ambachten" afkomstig uit heel Vlaanderen
 • 15 augustus: Rommelmarkt

 

  Praktische informatie:
  Marktzone: stadscentrum Stokkem
  Data: elke zondag in juli en augustus
  Uur: 9 uur tot 14 uur.

  Info:
  www.smokkelmarkt.be
  smokkelmarkt@dilsen-stokkem.be