Wandelgebied Platte Lindenberg

Platte Lindenberg en Vossenberg (Dilsen)

In de natuurgebieden Platte Lindenberg en Vossenberg snijdt de steilrand van het Kempisch Plateau van noord naar zuid door het landschap. Een goede eeuw geleden werden grote delen bebost met dennen voor de mijnbouw. Op open plekken vind je nog de typische heideplanten, zoals struikhei, die hier vroeger massaal groeiden en het gebied kleur gaven. Als je doorheen de bossen wandelt, heb je het gevoel dat je in de bergen vertoeft, mede dankzij het ontstaan van het Kempisch Plateau ver in het verleden. Limburgs Landschap vzw beheert dit gebied en wil de naaldhoutbossen geleidelijk aan omvormen tot natuurlijke loofbossen en heide. Door de Vossenberg loopt de oude spoorwegbedding Maaseik-Hasselt, waarover het huidige fietsroutenetwerk loopt. 
 Vanop dit fietspad kan je op verschillende locaties de steilrand van het Kempisch Plateau waarnemen.
Locatie vertrekpunt: Kapel van de Weerstand, Brugstraat, 3650 Rotem of de Driepaalhoeve, Driepaal, 3650 Dilsen Toegankelijk: elke dag van zonsopgang tot zonsondergang

In de natuurgebieden Platte Lindenberg en Vossenberg snijdt de steilrand van het Kempisch Plateau zich van noord naar zuid door het landschap. Een goede eeuw geleden werden grote delen bebost met dennen voor de mijnbouw. Op open plekken vind je nog de typische heideplanten, zoals struikhei, die hier vroeger massaal groeiden en het gebied kleur gaven. Als je doorheen de bossen wandelt heb je het gevoel dat je in de bergen vertoeft mede dankzij het ontstaan van het Kempisch Plateau ver in het verleden. Limburgs Landschap vzw beheert dit gebied en wil de naaldhoutbossen geleidelijk aan omvormen tot natuurlijke loofbossen en heide. Door de Vossenberg loopt de oude spoorwegbedding Maaseik-Hasselt, waarover het huidige fietsroutenetwerk loopt. Vanop dit fietspad kan je op verschillende locaties de steilrand van het Kempisch Plateau waarnemen.

 

Locatie vertrekpunt:
Kapel van de Weerstand, Brugstraat,
3650 Rotem of de Driepaalhoeve, Driepaal, 3650 Dilsen.

Toegankelijk: Elke dag van zonsopgang tot zonsondergang.
 

 

Wandelkaarten, wandelbrochures en fietskaarten zijn te koop op de dienst toerisme Dilsen-Stokkem.

www.rivierparkmaasvallei.eu
www.toerisme-dilsen-stokkem.be

Wandelbox Rivierpark
Maasvallei is verkrijgbaar op de dienst toerisme Dilsen-Stokkem voor €12 of kaarten zijn afzonderlijk te koop aan € 2,50 per wandelgebied (Stokkem, Elen, ...)